Menuo kai siena priklauso visiems

Vilniaus miesto savivaldybė nusprendė, kad mieste mėnesiui bus siena, kurios spalva ir turinys priklausys ne miesto dailininkui, ne pastato savininkui, ne savivaldybei, o visiems.

Anksčiau, norint piešti ant „legalių sienų“, reikėdavo registruotis, nurodyti savo asmens duomenis, suderinti eskizą su savivaldybės atstovais. Graffiti aktyvistai po ilgų susirašinėjimų išsikovojo mėnesį laiko (tiksi nuo 04.15) tam, kad mėnesį šia siena galėtų naudotis visi norintys piešti.

Datos: 04.15-05.15. Jei eksperimentas pasitvirtins – gali būti, kad Vilniuje atsiras ir daugiau tokių sienų.

Kur? Buvusios „Žalgirio“ irklavimo bazės (Olimpiečių g. 15) prieplaukoje:

Kaip viskas bus? Sukuriamas piešinys, jis fotogragrafuojamas, įkeliamas į graffiti.lt.

Piešinys gali būti uždažomas jei pažeidžia LR įstatymus:

Savivaldybės darbuotojai reikalauja, kad nebūtų piešiama: „10.1. naudojant necenzūrinius žodžius, simbolius, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas Vokietijos nacionalsocialistų arba SSRS komunistų partijossovietinę, nacistinę ar Lietuvos SSR simboliką; / 10.2. diskriminacinius, karinius vaizdus, užrašus, simbolius; / 10.3. pažeidžiant Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo, kitų įstatymų, Tvarkymo ir švaros taisyklių ir kitų galiojančių teisės aktų, Grafitų prevencijos darbo grupės protokolų reikalavimus; / 10.4. reklamos tikslais“ vadovų atvaizdus, (Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2010 m. lapkričio 17 d. įsakymas Nr. 30-2023 „Dėl Pažymėjimų dėl suderintos grafičių piešimo vietos išdavimo tvarkos aprašo tvirtinimo“)