CNN serialo herojai HANDSOME FURS Vilniuje

HANDSOME FURS – indie muzikos duetas iš Monrealio (Kanada), kurį sudaro Dan Boeckner (ex-Wolf Parade ir Atlas Strategic) bei jo žmona, rašytoja Alexei Perry. „Handsome Furs“ (angl. – „Gražūs kailiai“) – apsakymo pavadinimas, kurį grupės formavimosi metu rašė Alexei.

2006-aisiais duetas pasirašė sutartį su legendine įrašų kompanija „Sub Pop“, atsakinga už visą triukšmą apie „Sietlo bangą“, atnešusią grunge stilių. Po metų Dan ir Alexei išleido pirmąjį savo albumą „Plague Park”.

Porai kelionės po Rusiją metu didelį įspūdį padarė vietiniai klubų papročiai. D. Boeckner: „Jei žmonės nori rezervuoti staliuką Maskvoje, jie turi mokėti dideles sumas “PayPal“ arba grynaisiais, tačiau tai dar nėra garantija, kad gausi vietą. Apsauginiai, spręsdami vien pagal išvaizdą, gali tavęs paprasčiausiai neįleisti vidun. Tai vadinama „face control“. Nieko nuostabaus, kad 2009-aisias pasirodęs antrasis HANDSOME FURS albumas vadinosi „Face Control“.

Šią vasarą pasirodė trečiasis dueto darbas „Sound Capital“, kuriame pastebimas ryškus posūkis nuo triukšmingos gitarinės muzikos į naminį elektroninį skambesį. Tai pirmasis albumas, kurį muzikantai įrašė vien klavišiniais instrumentais. Albumas įtakotas ’80-ojo dešimtmečio Rytų Europos elektroninės ir industrinės muzikos.

Duetas vaidino originalioje serijoje „Indie Asia“ internete, kurią prodiusavo CNN – žiūrėk edition.cnn.com/SPECIALS/2010/indie.asia. 2010-ųjų pradžioje pradėtuose rodyti dokumentiniuose filmuose buvo rodomos grupės kelionės Kinijoje, Hong Konge, Tailande ir Vietname.

HANDSOME FURS grojo potvynio užlietame klube Vietname. Tai grupė, grojusi Kosove nuolat dingstant elektrai dėl perkrauto generatoriaus. Jie papirkinėjo policininkus ir muitinės pareigūnus, kad įvyktų jų pačių koncertai. Muzikantus „kratė“ elektra Chiang’Mai (Tailandas), jie buvo įstrigę automobilių stovėjimo aikštelėje Wuhan Kinijoje ir grojo 47 laipsnių karštyje, beveik visiškai be oro. Duetas grojo su blogais monitoriais, savadarbiais monitoriais ir visai be jų, valgė bet kokį maistą ar grojo alkani. HANDSOME FURS grojo bet kokiomis įmanomomis sąlygomis, sirgdami ir šlapi, pavargę ir skubinami, be aparatūros ir už grašius.

Spalio 6 d. (ketvirtadienį) HANDSOME FURS pasirodys kultūros centro „XI20“ (prie J.Ivanauskaitės skvero) scenoje. Kanadiečius apšildys elektroninės muzikos ir gitaros duetas FLESH FLASH iš Vilniaus. Durys atidaromos nuo 21 val. Nepamiršk patogių batų šokiams.