Roskilde 2012 atskleidžia savo kozirius

Vienas didžiausių ir įdomiausių Europos vasaros festivalių “Roskilde” skelbia savo margaspalvės programos dalyvius. Liepos 5-8 dienomis šis renginys jau 42-ąjį kartą sukvies melomanus iš viso pasaulio. Danijoje organizuojamame festivalyje bus galima pamatyti tiek kylančius atlikėjus, tiek gerai žinomas žvaigždes. Kaip visada, be jokių stilistinių apribojimų nuo popmuzikos iki ekstremalaus metalo.

Jau žinoma, kad didžiausiomis raidėmis plakatuose bus užrašyti tokie vardai kaip Björk, The Cure, Bruce Springsteen & E Street Band, The Roots ir panašūs.

Tačiau dar didesnio susidomėjimo turėtų susilaukti netikėtai atsikūrę hardcore intelektualai Refused, ilgai tylėję tamsaus elektroninio roko tarp Mančesterio ir Diuseldorfo atstovai 120 Days, folk dainius Bon Iver, Naujojo Orleano metalo sunkiasvoriai Crowbar, electro/pop puoselėtojai Friendly Fires, Danijos fantasy roko grandai Mew ir daugelis kitų.

Daugybė netikėtumų ir įdomiausių atradimų tyko festivalio mažosiose scenose, kur koncertuoja kylantys atlikėjai. Dažnai jie kyla taip staigiai, kad festivalio metu jau būna “išaugę” sau skirtą sceną. Gali būti, kad po festivalio daug kas kalbės apie tokios mažiau girdėtus vardus kaip A$ap Rocky, Dead Skeletons, Hank3, I Got You On Tape, Martyn, Shlohmo, Terakaft, The Toddla T Sound ir kitus.

Netrukus festivalio organizatoriai paskelbs dar daugiau atlikėjų ir, galima neabejoti, tarp jų bus daugybė įdomių garsų.

Iki balandžio 9-osios vis dar galima bandyti patekti tarp tūkstančių festivalio savanorių, kurie ir yra pagrindinis “Roskilde” variklis jau daugelį metų. Būtent jie sukuria idealią aplinką muzikos ir meno mylėtojams. Ir tai puiki galimybė pamatyti šį renginį iš vidaus.