Loft Fest: postindustrinis paparčio žiedas

Per Jonines galima ištrūkti ne į gamtą, o į… miestą! “Lofto” kolektyvas visus šiuos metus stebėjo aplinką, gaudė vibracijas. Paskui, apvirškinę informaciją, suprato – miestui reikia festivalio. Tam pritarė ir Vilniaus meras (open triukšmas festivalyje bus leidžiamas iki 1h nakties, paskui – visi vidun ir iki ryto). Festivalio pristatyme tai gyvai patvirtino ir miesto valdžios džiaugsmą perdavė jo patarėjas Gintaras Sodeika. Parašus sudėjo ir dauguma kaimynų. Kai kuriuos jų festivalio metu išveš į kurortą. Padarykit festivalį ir mano kieme, a?

Buvo keli bandymai Vilniuje suorganizuoti urban festivalį, tačiau tai niekada neišaugo į normalų kelių dienų renginį. V.Diawara ir Ko. sugalvojo, kad vietoje įprasto ežero-pirties-šašlyko-alaus reikia pasiūlyti sprogstamą hiphop – indie – dubstep – jungle mišinį. Vietoje šlapios žolės, dulkėtą asfaltą. Vietoje miško – buvusios gamyklos teritorijoje išdėstytas scenas ir meno erdves.

Kaip įprasta, “Lofto” administracija pasielgė blaiviai ir raštingai. Nenorėdami apsimest visažiniais, jie pririnko savo žanro asų (tokių kaip Mamania, Mark Splinter, “Liverpool.lt” chebra ir kt.) ir kartu pakvietė žinomesnį kiekvieno stiliaus vardą, kurį apdėlios/-jo vietiniais vardais. Programa subalansuota, kaip kokia activia, nuo Vilniuje jau matytų ir pamėgtų LOOPTROOP ROCKERS ir DEMOLITION MAN iki up & coming MySpace kartos internetinių perliukų. Jau laukiam islandų LOW ROAR ir brito SNAREPHOBE. Žmonės, nebijokite nežinomų vardų. Kaip sako organizatoriai, laikykit savo ausis atviras, open ear.

Anot pačių festivalio organizatorių: „Loftas Fest’12“ programoje taip pat palikta vietos ir tuo metu įsibėgėsiančiam Europos futbolo čempionatui, ir meno instaliacijoms, ir kinui, ir įvairiausiem break dance, BMX dviračių konkursams, ir panašiai” Tačiau pagrindinis akcentas – žinoma, muzika.

Festivalyje tikimasi apie 2 tūkstančių lankytojų. Nenustebčiau, jei jų būtų dvigubai daugiau, žinant keliametį “Lofto” įdirbį miesto pramogų sferoje. V.Diawara minėjo, kad bilietų kiekis bus ribotas, nes 5 tūkst. jau sukeltų daugiau problemų, nei džiaugsmo. Nors festivalio vadas rekomendavo nakvoti mieste pas draugus, hosteliuose ar viešbučiuose, festivalyje numatoma kažkiek miego vietų. Jei esi tikras party animal – skubėk rezervuotis.

Daugiau vardų: Hercules & the Love Affair (JAV), Gabin (IT), Looptroop Rockers (SE), Dirty Goods (UK), G&G Sindikatas (LT), Empti (LT), Dee & Kamy (LT), Mr Woodnote Lil Rhys & Eva Lazarus (UK), Kundama (UK), Despotin Fam (LT), Fernquest (ft. Dirty Goods) (UK), Lace on Lipstick (UK), La La & the Boo Ya (UK), Toyface (UK), Snarephobe (UK), RSD (UK), Low Roar (IS), Jacky Murda (JAV), MC Xander (UK), Demolition Man (UK) ir daugelis kitų. Bilietai – kol kas po 50lt.

Daugiau info: www.menufabrikas.lt/loftas-fest12