2015 September

Kauno kino festivalį atidarys „Žalieji muškietininkai“

Rugsėjo 30 d. Kauno kino centro „Romuva“ duris atvers 9-asis Tarptautinis Kauno kino festivalis. Beveik dvi savaites žiūrovai bus kviečiami į kino šventę, kurioje galės ne tik pamatyti retrospektyvinę festivalio programą, bet ir susitikti su žymiais kultūros ir visuomenės veikėjais, pristatysiančiais filmus bei atversiančiais platesnius kino suvokimo kontekstus.

Pirmojo „Leisk man kukuoti“ zino pristatymas projektų erdvėje „Malonioji 6“

Rugsėjo 30 d., trečiadienį, 19 val. projektų erdvėje „Malonioji 6“ (Malonioji g. 6, Vilnius) vyks pirmojo „Leisk man kukuoti“ zino pristatymas. Renginio metu suksis ir naujieji Evaldo Janso video filmai. Kviečiami autoriai, skaitytojai ir visi meno nuotykių ieškotojai. Įsivaizduok, kad […]

„Jupiter“ – ambicingas naujokas miesto festivalių rinkoje

Šešerius metus rokenrolo festivalį „Devilstone“ organizuojantys „ALT events“ žengia į miesto festivalių rinką. Dar šią žiemą Vilniuje debiutuos naujas alternatyvios muzikos festivalis „Jupiter“. Gruodžio 10–11 d. festivalio organizatoriai į klubą „Propaganda“ atveš lietuviams jau gerai žinomą vokiečių kolektyvą „Kadavar“, pirmą kartą Lietuvoje koncertuosiančius amerikiečius „The Shrine“ ir „Satan‘s Satyrs“, „Horisont“ iš Švedijos ir kitų įdomaus skambesio grupių.

10-ajame Vilniaus tarptautiniame trumpųjų filmų festivalyje – istorijos, pralenkiančios laiką

Didžiausias trumpametražių filmų renginys Baltijos šalyse – Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis – grįžta su dar brandesne programa, kiek pakeitęs pavadinimą ir sulaukęs jauno jubiliejaus. Ištikimi trumpo metro filmų gerbėjai šiemet išvys aštuonias tarptautines ir dvi nacionalines konkursines bei tris […]

Mirjam Wirz: nuo Vilniaus flash barų iki Meksikos sonidos

Su Mirjam Wirz susitinkame ten pat, kur ji praleisdavo daug laiko gyvendama Vilniuje – “Cafe de Paris”. Ji vis dar neblogai kalba lietuviškai (puikus pavyzdys, kad vietinę kalbą galima išmokti per kelis metus) ir kartais aplanko miestą, kuriame 2006–2008 m. su bendraminčiais rengė įsimintinus vieno vakaro flash barus.