2016 December

OreCast 229: Opus portalai – orūs 2016 garsai

Paskutinę šių metų “Opus” portalų laidą skyrėme oriems 2016-ųjų garsams. Jie nėra niekaip -iausi, nebent oriausi, bet, mūsų galva, tinkamai įgarsina besibaigiančius metus. Žinoma, sutalpinti viską į vieną valandą – neįmanoma, galėtume dar groti ir groti, bet tiek tiek turėjome radijo eterio. Tikimės, vienas ar kitas šio rinkinio fragmentas ras atgarsį tavo metų garso takelyje.

Paroda: Tauras Kensminas “Kitur”

Sausio 10 dieną 18 valandą (AV17) galerijoje atidaroma Tauro Kensmino paroda “Kitur”. Parodoje “Kitur” menininkas dalinasi asmeninio sąmoningumo paieškomis, nagrinėdamas kintančio laiko sąvoką bei išplėsdamas meninio objekto vietos sampratą. Pasitelkdamas dvi viena kitą papildančias erdvinę ir video instaliacijas, autorius įprasmina […]

Laimingas atsiskyrėlis junior a

Prieš kelias savaites gavome laišką: “Labas, aš esu junior a. Kad negaišinčiau jūsų laiko, pirmiausia duodu muziką. Nevarginsiu biografinėmis detalėmis, nes šiuo metu tai visiškai nesvarbu. Noriu, kad žmonės sužinotų apie dainas, apie meną, apie viziją.” Ir pridėjo savo kūrinį “Sleeping Machine Lyrics”.

„Nuo Lietuvos nepabėgsi“ sulaukė kritikų įvertinimo ir išplaukė į internetą

Neseniai Lietuvos kino teatruose pristatytas Romo Zabarausko filmas „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ nuo šiandien išplatintas filmų peržiūros internetu platformoje „Namų kino pasaka“ (e.kinopasaka.lt/lt/home-cinema/movies/nuo-lietuvos-nepabegsi). „Manau, kad menas privalo turėti platų šansą susitikti su žiūrovu, kurio reakcijos, interpretacijos, o taip pat ir kritika, yra kūrybinio proceso dalis.

Režisierius A. Areima skelbia karą priverstiniam mokinių „karbauskinimui“

Gruodžio 28-29 d. Vilniaus Menų spaustuvėje įvyks Artūro Areimos teatro spektaklio „Klamo karas“ premjera. Šiuo pastatymu veržli jaunų kūrėjų komanda su režisieriumi A. Areima priešakyje imasi itin skaudžios ir šiandien be galo aktualios smurto mokykloje, mokinių-mokytojų santykių, teisių bei atsakomybių […]