2019 January

„Kino pavasarį“ atidarys filmas „Vasara“ – odė V. Cojui ir Kino

Muzika ardo politinius režimus. Muzika kelia revoliucijas ir atveda į laisvę. Muzika atneša meilę. Muzika atidaro kino festivalius. Šiemet kovo 21 dieną „Kino pavasaris“ prasidės garsiojo teatro ir kino režisieriaus Kirilo Serebrenikovo filmu „Vasara“ (rus. „Leto“), kuris buvo baigtas kurti namų arešto sąlygomis.

„Šeršėliafam“ festivalis prasidės R.Rakauskaitės filmo „Kelionės namo“ premjera

Vasario 6 d. prasidedantį tarptautinį moterų filmų festivalį „Šeršėliafam“ atidarys Ramunės Rakauskaitės dokumentinio filmo „Kelionės namo“ premjera. Režisierė, žiūrovams pažįstama iš filmo apie Lietuvos istoriją „Radviliada“ bei pasakojimo apie žinomus lietuvių kūrėjus „Trys skrybėlės“, pristato dar niekad kine nepasakotą istoriją apie pirmąsias Amerikos lietuvių patirtis grįžus aplankyti okupuotą tėvynę.

Liučė iš laukinių 2000-ųjų

Tai buvo laikai, kai TV žvaigždžių gamybos fabrikuose gimė pirmieji „selebričiai“, kino teatrai rodė pirmąsias „Matricos“, „Žiedų valdovo“ ir „Hario Poterio“ dalis, o prezidentu nors ir trumpai, tačiau itin skambiai pračiuožė Rolandas Paksas. Tai laukiniai 2000-ieji. Šie laikai iš šiandienos perspektyvos – apie tai Oskaro Koršunovo premjera „Liučė čiuožia“ pagal Lauros Sintijos Černiauskaitės pjesę, kurią režisierius pristato jau šiandien, sausio 29 d., OKT/Vilniaus miesto teatro Studijoje.

Roberto Narkaus paroda „Sfinksas“ projektų erdvėje „Editorial“

Vasario 1 d., 19 val. projektų erdvėje „Editorial“ (Latako g. 3, Vilnius) atidaroma lietuvių menininko Roberto Narkaus solo paroda „Sfinksas“. Vasarą keletą mėnesių praleidau Liverpulyje, toks keistas miestas, gyvenantis viltimi, kažkada regėjęs savo aukso amžių ir buvęs turtingiausias uostas Jungtinėje […]

7-osios Rupert alternatyvios edukacijos programos viešas pristatymas

Vasario 4 d., pirmadienį, 18 val. Rupert kviečia į 7-osios Rupert alternatyvios edukacijos programos pristatymą, kuris vyks Vilniaus dailės akademijos doktorantūros skyriuje, 102 auditorijoje (Malūnų g. 3, C1 pastatas). Pristatymo metu, Rupert komanda plačiau papasakos apie programą, atsakys į dalyvių klausimus taip pat savo patirtimi pasidalins šios programos alumnai Justina Zubaitė ir Augustas Serapinas.