2019 December

Garsistas Tomas Verbaitis: „Esu priemonė atlikėjui tobulėti“

Paskutinį kartą Tomą Verbaitį kaip žiūrovą-klausytoją mačiau koncerte „Nugrotas kalnas“. Grupės „Arklio galia“, „Daujotas“, „shishi“, „Ministry of Echology“ ir kitos surengė atsisveikinimo su savo repeticijų patalpomis koncertą buvusiuose Profsąjungų rūmuose Vilniuje, kurie netrukus išnyks nuo žemės paviršiaus vardan Nacionalinės koncertų salės. Nors Tomas, geriau žinomas kaip Verbaitis, tą vakarą nedirbo, vis tiek sukiojosi aplink garso pultą.

Atkirtis kompromisui: Roberto Narkaus performansas-pokalbių šou

Kuriamame kultūros komplekse „Sodas 2123“ (Vitebsko g. 21 ir 23, Vilnius) 2019 m. gruodžio 30 d. 19 val. vyks menininko Roberto Narkaus performansas „Atkirtis kompromisui“, kurį organizuoja Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga. Renginyje dalyvaus menininko kolegos iš Vilniaus dailės akademijos Doktorantūros katedros – Valentinas Klimašauskas bei Marta Frėjūtė – bei VDA studentų atstovybė. Į šį į atvirą posėdį-pokalbių šou prisijungti kviečiami visi norintys.

Trumpųjų filmų festivalis 2020

2020 m. kultūros renginių kalendorių pradeda 13-asis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis. Sausio 16-19 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Ukmergėje ir Marijampolėje bus pristatyta daugiau kaip 60 rinktinių trumpametražių filmų iš viso pasaulio, kurie dalyvauja tarptautiniame ir nacionaliniame konkursuose bei rodomi specialiose programose.

Augalai, grybai ir kalba 

Pasivaikščiojimas – paskaita su filosofu Viliumi Dranseika Kai filosofo Johno L. Austino paklausė, ar apie Gregorą Samsą – Kafkos „Metamorfozės“ veikėją – turėtume kalbėti kaip apie žmogų vabalo kūnu, ar kaip apie vabalą, turintį žmogaus atsiminimus ir sąmonę, šis atsakė: […]

Nedisciplininių tyrimų laboratorijos „alt lab“ atidarymas

Įdarbinsime bakterijas! Nedisciplininių tyrimų laboratorijos „alt lab“ atidarymas ir kūrybinių dirbtuvių rezultatų pristatymas Renginio pradžia: 2019 m. gruodžio 28 d. 18:00 Renginio vieta: „alt lab“ laboratorija, kultūros kompleksas „Sodas 2123“ (Vitebsko g. 23, Vilnius, 304 kab.) Alternatyvioje nedisciplininių tyrimų laboratorijoje […]