Kabinetas w/ Kyla Vėjas

Kiekvieną mėnesį “Radio Vilnius” eteryje “Ore” redaktorius kuruoja “Kabineto” posėdžius. Šįkart susėdome pasikalbėti su debiutinį albumą “Kyla Vėjas” išleidusio melancholiško post-punk dueto Kyla Vėjas nariais.

Duetą sudaro grupių Egomašina ir Katarsis nariai Antanas Jakutis ir Emilija Kandratavičiūtė. Kyla Vėjas tvirtina, jog ši jųdviejų kūrybinė draugystė davė galimybę išbandyti save naujuose amplua bei leido kūrybai nukrypti į anksčiau netyrinėtas plotmes.

Debiutinis albumas supažindina klausytojus su vidiniu Kyla Vėjas pasauliu, kuriame atsispindi vieni stipriausių žmonijos jausmų – meilė ir baimė. Antanas ir Emilija pasakoja, kad muzika dažnu atveju jiems tampa išsigelbėjimu nuo beprasmybės, iš kurios veda tyri ir nuoširdūs jausmai, atsiskleidžiantys jų kūryboje.

120 minučių skirtų progresyviai ir ieškančiai lietuviškai muzikai bei jos procesams. Pirmoji valanda skirta pokalbiams su įvairiais scenos veikėjais, o antrosios metu klausomės jiems svarbių ir įdomių muzikinių kūrinių.

“Kabinete” jau lankėsi: Ambulance on Fire, IYE, Stavaris, Liudmila, Plié, Sheep Got Waxed, Lapkričio Dvidešimtosios Orkestras, Local Blood, Martynas Butkevičius, Matas Aerobica, Gintautas Babravičius, ba., Ministry of Echology, Šiaurės Kryptis, Brokenchord, Keista Bjauri Žuvis, Kastetas, El Chico Fuendre, Vladas Dieninis, Lukas Malinauskas (McLoud), Akli, Monikaze, punktò, Orai… Visus šiuos pokalbius galima rasti “Radio Vilnius” archyve.

Posėdžio garsorama:

1. Kyla Vėjas – Analoginiai
2. Kyla Vėjas – Išsekęs
3. Kyla Vėjas – Nenori būti
4. Kyla Vėjas – Šešėliai
5. Kyla Vėjas – Aš vėl tavim tikiu
6. Film Noir – Demain Berlin
7. Holograms – ABC City
8. Jessica93 – Asylum
9. John Maus – Bennington
10. Make-Up – I Am Pentagon
11. Mareux – The Perfect Girl
12. Otto – Anyway
13. Sextile – Visions of You