2001 November

Funk thang!

šiuolaikinio meno centras, boogaloo, 25 litai ir neprasta reklama. seniai laukto sniego nupiltos gatvės savo atšiauriu blizgesiu ir ‘nežinaukodėltaipilgušiandien’ faktoriais kažkada kažkur vistiek nuveda. dvi arenos, vienodas soundas. tiksliau, kaip mėgsta tarti vienas pažįstamas, stiliaus krizė. kol viršuje šėlo net ir provincialaus vilniaus ausiai priplėkęs funk’as, apačioje vyrukas sukiojo US3 vinilą ir krapštė alaus aparatą. kai viršuje savo šou pradėjo balažin kokie hiphoperiai, visas funk’as vamzdžiais, kabeliais laiptais ir kt. nuslinko žemyn. trys tuliko kabinos užimtos, tačiau kai geriau įsiklausai, vietoj įprastinio fekalijų šlumšėjimo girdisi sakramentalus popieriukų šiugždenimas ir nerimastingi ‘draugo’ atodūsiai. visada mylėjau šmc tuliką, tai vienareikšmiškas valdo ozarinsko altorėllis, su absoliučiu nuliu ir totalia švara, nesvarbu, ar ten vyksta šiuolaikinio ‘meno’ apologetų neoficialūs bezpridelai, ar ateina premjeras nusimyžt po išpiltų beprasmių ditirambų kokios nors idiotiškos, kaip pastaruoju metu pasidarė dažna šmc, parodos atidarymo proga. o, beje, paroda. visas tūsas buvo skirtas parodos ‘tailsliding’, kuruojamos britų tarybos, atidarymui. termino ‘tailsliding’ aprašą galima rasti šiuolaikinio meno centro puslapyje, iš ko galima būtų susidaryti įspūdį, jog visas tūsas buvo vientisas adrenalino pumpavimas į venas, nors net labiausiai ‘pasipuošusiam’ toks šio renginio apibūdinimas keltu įronišką šypseną. nors vienas dalykas ten buvo geras – garsas buvo kokybiškas, jo buvo daug, o dj’ai kartais pranokdavo lūkesčius, nors kam buvo skirtos dvi arenos (viršuje ir apačioje, buvusioje rūbinėje), taip ir nesupratau.

Stebuklingas Amelie Puolain likimas

Galbūt čia kalti “Svetimi”. Prieš sukurdamas savidestrukcijos šedevrą “Kovos klubas”, Davidas Fincheris režisavo “Svetimi 3”. Prieš sukurdamas savęs atradimo šedevrą “Amelija”, Jeanas-Pierre`as Jeunetas režisavo “Svetimi 4”. Jų bendrybė – nieko vertuose “Svetimuose”. Jų šedevrai – absoliučiai priešingų polių. Pirmąjį gyriau prieš porą metų, dabar – antrojo eilė.

PULP – We Love Life

Po visomis prasmėmis sunkaus albumo “This Is Hardcore”, PULP atrodė pavargę patys nuo savęs (žinoma, išskyrus šviesų “A Little Soul”). Kita vertus, albumas skambėjo didingai, užtenka prisiminti titulinį epą “This Is Hardcore”. Kritikai paskelbė, kad Jarviui Cockeriui ir co reikia pailsėti. Jie taip ir padarė.

“Yoshitoshi night 002”

Gruodžio 1 dieną Kaune, klube “Nirvana” (A.Jakšto g. 4) įvyks šokių muzikos vakarėlis, kurio metu Kauno publikai bus pristatytas įrašų kompanijos “Yoshitoshi” atstovas, o taip pat legendinio leiblo “Deep Dish” dešinioji ranka Chuck Bleu iš Amerikos.

SC – Saliam Aleikum

Jau kurį laiką ore>grotuve sukasi vilniečių SC gabalai. Daugiau nei šimtas jūsų persipumpavote juos pas save. Pats metas pristatyti ir visą albumą. Ketvirtasis (taip, taip, jau ketvirtasis:) SC albumas “Saliam Aleikum” pasirodė prieš pat teroro aktus Niujorke – pavadinimas, žalias […]