2005 September

Savaitgalio gidas // 39 savaitė

Rugsėjis jau link galo, tad galim pamažu ir reziumuoti grietinėlės nugriebimo rezultatus. Nugalėtojais be abejo skelbti galime tik „Pure Production“ su dviem „Pure Future“ vakarėliais, žymiausiais pasaulio DJ Sasha ir Tiesto. Visai nedaug atsiliko ir „Gravity“ su keletu įspūdingų vardų ir nuostabių setų.

Boris Dlugosch @ Gravity

Never enough, just never enough… Kažkodėl man skamba galvoje visuomet, kada išgirstu Dlugosho vardą. Iki šio didžiausio jo hito penktadienio naktį buvo labai labai toli, bet labai labai gerai.

Baltijos perlas 2005:
su polėkiu

Tarptautinio reklamos festivalio „Golden Hammer“ apdovanojimai. Videomeno festivalis „Ūdensgabali“. Beveik pusantro milijono eurų surijęs ir daug triukšmo Rūro teatro trienalėje sukėlęs latvių teatro žvaigždės Alvio Hermanio eksperimentas septynmyliu pavadinimu „Knygų skaitymas Gladbeke su vaizduotės pagalba“. Visų laikų skandalingiausiu latvių kino projektu tituluoto Arvido Krievso filmo „Man patinka, kaip merginos liūdi“ premjera, kuriame ciniką paparacį suvaidino Valterio ir Kažos (Kažos ir Žabos, – plaka pikti liežuviai) prodiuseris Martiņš Freimanis.

V/A – Up Your Ears! Vol.4

Programinis kompanijos “Grover Records” iš Vokietijos rinkinys su paantrašte “Ska & Reggae – Grover Style”. Jau ketvirtajame serijos leidinyje – 21 kompozicija per 74 minutes. Besidomintis Europos ska/reggae pulsacijomis čia neras nieko labai jau tokio ypatingo – dauguma kompozicijų jau […]

“Lietuvos” uždarymas arba šiandien aš palaidojau Kusturicą @ Lietuva

Bet šiandien mirė ne tik jis. Kartu užkasėm Jimą Jarmushą, Larsą von Trierą ir visą nekomercinį kiną. Ant kapo krito snaigės. Prasidėjo “Kino žiema”.