MTV VJ Search

Kas dar negirdėjote – MTV parduoda likusią laisvą VJ vietą! Kreiptis dėl pardavimo sąlygų derėtų į tą MTV darbuotoją, kuris atrodo skurdžiausiai. Image is nothing, thirst is everything, obey your thurst. Panašiai susiklosčiusią situaciją komentuoja ir „MTV Networks Baltic“ generalinio direktoriaus seksualioji asistentė Orinta:

„Baltijos šalių MTV – daugiamilijoninis investicinis projektas. Nereikia net aiškinti, kad Marius Veselis, kaip tikras nepriekaištingos reputacijos vadovas, milijonus jau seniai ištaškė, todėl dabar pradėjome pardavinėti viską, ką tik galime – net mano mylimo generalinio plaukus“.

O prasidėjo viskas taip nekaltai… Mariui ryte įsijungus MTV ir supykus ant savęs, kad nemoka norvegiškai. Todėl nusprendė Marius padaryti stebuklą – prašnekinti lietuvį MTV eteryje. Sutvarkęs šiokius bei tokius dvejus metus trukusius reikalus, Marius Veselis, jau kaip MTV Networks Baltic“ generalinis direktorius, paskelbė atranką „Kas pirmas prašneks lietuviškai per MTV“. Mėnesius besisukusi reklama apie „VJ Search“, kurioje čigoniškos išvaizdos moteriškė seksualiai laužė liežuvį tardama „Pakopa po pakokos“ nesiskaito. Pirmoji pirmuosius lietuviškus žodžius per MTV BALTIC tars Ugnė ir dar-neaišku-kas (MTV VJ (vyro) vietos pardavimas jau prasidėjo. Skubėkite!).

Bet apie viską iš eilės ir iš pirmų lūpų.
Panašu, kad atranka prasidėjo kur kas santūriau nei baigėsi. Pirmam etapui komisija sukvietė dalyvius į garažą ir ten liepė jiems prisistatyti bei kūlversčiais įtikinti, kodėl būtent ji ar jis yra nepakartojami MTV VJ darbui:

„Muzika – mano geriausia draugė.“
„Galiu rožiniais lūpų dažais dažytis. Man nesvarbu.“
„Pasaulis turi mane pamatyti.“
„Mariau, keiskime MTV kartu.“
„Nesuprantu, kodėl čia patekau.“
„Mano svajonė dirbti šlavėja. Suprantu, papuoliau ne į tą atranką. Bet kas daugiau jei ne jūs priims mane dirbti šlavėja. Jūsų kolektyvas dar jaunas. Galutinai nesusiformavęs. Jums tikrai reikia geros šlavėjos.“
„Gaila, neleidžiate šokinėti ant šios pakylos. Parodyčiau…“

Tuo tarpu, kol dalyviai svaigino komisiją pažadais ar pagyromis, sukviesta korumpuota žiniasklaida laidė žvitrius žvilgsnius po komisijos stalu. Tačiau aš asmeniškai jokių raštelių ar juolab siuntinėjamų lagaminėlių nepastebėjau. Tik užkliuvo, jog komisija nuoširdžiai (!) juokėsi prisistantant smarkiajam Sinickiui ir krūtai Rūtai. Todėl jie ir dar apie trisdešimt netobulųjų pateko į antrąjį etapą.

Kam pritrūko natūralumo skriejo ir iš antrojo etapo. Komisija pasitikėjo tik nuojauta. Tiesa, operatorius tik vaidino, kad viską filmuoja ir ruošiasi siųsti kažkur ten į Britaniją ar Londoną. Žodžiu, ten kur vakarai, kur daugiau apie ieškomus vidžėjus supranta. Panašu, kad komisija tikrai pasitikėjo tik savimi. Atvykęs į atranką “MTV Networks Europe” prodiuseris Mattas Graffas drįso tik savo nuomonę pareiškti.

Tingiai išaušęs pirmadienio rytas žadėjo trisdešimt laipsnių ir gal daugiau. MTV VJ SEARCH finalas. Laimingasis vienuoliktukas stengėsi negalvoti kas-būtų-jeigu. Todėl marindami laiką prieš savo pasirodymą vienoje konferencijų salių, grimavosi, kartojosi niekaip atmintin netelpiančias absurdiškas pramogų verslo naujienas, sukiojo nosį prieš žurnalistus.

Karštis mušė forumo stiklus. Pro pravirus langus plieskė saulė, nurausvinusi dalyvių skruostus. Vienintelis pabalęs Tomas Sinicki griežė dantį, neva nereikėjo jam eiti tą nelemtą MTV atranką. Vis tik kai šansas tapti MTV VJ lygiavosi į 1 iš 2, nebuvo kur trauktis. O ir noro trauktis nebuvo.

Pirmasis finaliniame etape prieš komisiją stoja tas pats Sinicki. Tada pagalvoju, kad turėti GRAVEL per MTV būtų kiečiau. Rūta Žukaitė dar kartą įrodo, kad moka cool-tiškai apie save kalbėti. Naujienos? Whatever! “Tavo šanso“ Kristina truputį išgąsdina komisiją savo drąsa. Nuskamba tos pačios naujienos iš lapelio pagal Laurą ir vis dar melancholiškai. Tada į trasą išeina Viktorija ir meta priekaištų komisijai už „be ryšio“ dalyviams paskirtą tekstą. Simona pakalbina tariamą Ozzy ir užsideda pliusą (matyt, vėliau jį kažkas nubraukia). Iš Mindaugo tikėtasi daugiau agresyvumo, landumo ir ne tokio egocentriškumo, kai kalbant eteryje su tariama Beyonce, Mindaugas įsivelia į asmeninius konfliktus su ja. Ir net nepagaidina pop atlikėjos. Fui. Ugnė drąsiai paflirtuoja su kamera, gauna galimybę pakalbinti Anthony Kiedį. Tačiau progos užduoti šiam atlikėjui fundamentalių lietuviui rūpimų klausimų neišnaudoja. Užtat Rūta Anda prie progos pasivadina smirdančiu vidžėjumi ir įstato ragus tariamai Britney Spears.

Antrame finalo etape dalyviai kimba į atlapus praeiviams. Po šio etapo belieka tik laukti. Dėl vaikino apsispręsta greitai, o sprendimas dėl laimėtojos merginos buvo miglotas iki pat finalinio „VJ Search“ vakarėlio Palangoje išvakarių. Belieka nuvažiuoti ir sužinoti.

Taigi MTV linksmabusas, pažymėtas nesuprantamu šveicarišku kryželiu, penktadienį popiet pajuda link jūros. Keista, tačiau niekas nekalba apie rezultatus. Atsiranda ir įdomesnių užsiėmimų stumiant keturias valandas auksinio jaunimo, MTV stuff‘o ir žurnalistų kompanijoje.

Kaip ir dera nutrūktgalvius remiančiam kanalui (prisminkime Andy Dick, Tom Green ar Ashton Kutcher išdaigas), kelionė negali baigtis taip ramiai (!?) ir be pokštų. Taigi MTV autobusas panoro patirti kažką panašaus į Jackass ir įvažiavo į pėstiesiems skirtą Basanavičiaus gatvę. Savižudybė? Ne, priešingai, patyrėme šlovę. Žmonės norėjo paliesti, nufotografuoti ir visaip kaip pagerbti tokį reiškinį konservatyviame Lietuvos pajūryje. Kas toliau vyko Basanavičiaus gatvėje – ne spaudai.

Sulindus į Šachmatinę, galima vėl tęsti PR pobūdžio nuoširdų pasakojimą. Dalyviai supasi ant kėdžių, prifarširuoti įvairių nurodymų, sunkiai beatsikelia pasitikti vėliau atvykusių žurnalistų, MTV darbuotojų ir šiaip svečių. Visi, be išimties, jaudinasi.

Laimėtoja Ugnė. Taip taip, būtent taip netikėtai visi ir išgirdo šį vardą. Susimėtė net tik Ugnė. Fotografai pradėjo dairytis, o asistentės baksnoti pirštais, kad fiksuotų laimėtojos pirmąsias emocijas. Simpatijų prizą pelnė Rūta krūta Žukaitė, užkrėtusi dalyvius savo netradicine maniera. Tuo tarpu vaikinai pradėjo malšinti troškulį ir neviltį kokteiliais. Moterims ir derėtų. Nejau nėra Lietuvoje žavių vyrų galinčių ir mokančių? Bent vieno?

Netrukus po vakarėlio Palangoje MTV paskelbė informaciją apie aukcioną. „Remiantis pasauline patirtimi, pradinė šlovingos VJ pozicijos „MTV Networks Baltic“ kompanijoje kaina bus skaičiuojama pagal standartinius reklamos įkainius. Vėliau interesantams bus rengiamas aukcionas. Jo metu bus atsižvelgta ne tik į pasiūlytą aukščiausią kainą, bet ir siūlomo kandidato dantų, plaukų būklę bei sugebėjimą būti „pasikėlusiu“. Nei intelekto koeficientas, nei kokie nors talentai, suprantama, nėra būtini“ – taip situaciją komentuoja viltį užsidirbti iš VJ atrankos išsaugojęs vienas komisijos narių.

Taigi susitiksim aukcione. Beje, šį kartą laimėtoją MTV galėtų paskelbti žirgų lenktynėse Palangos hipodrome.