Open’er traukia krūvą visko (papildyta)

Heineken Open’er festivalio organizatoriai prisirinko tiek visko, kad vietoj tradicinės ketvirtadienio pavakarės, naujų festivalinių vardų skelbimui rezervavo, iš karto po vieną trečiadienio ir ketvirtadienio Polskie Radio Trójka eterio valandą. Trečiadienio eterio metu festivalio vadas Mikołaj Ziółkowski tarstelėjo, kad pagrindinė scena jau praktiškai užpildyta, bet nusprendė dar šiek tiek patempti gumą. Sąmoningai išsprūdo ir žinia, kad kitą ketvirtadienį bus paskelbta kuo bus ypatingas 10-asis Open’er festivalio gimtadienis (provokacijos apie The Chemical Brothers teigiamo atsakymo nedavė, neigiamo taip pat).

Festivalis šiais metais įvyks, kaip ir keletą pastarųjų metų, Lenkijoje, Gdynios – Kosakowo karinio uosto teritorijoje, birželio 30 – liepos 3 dienomis.

Trečiadienį, gi, buvo nuspręsta užbaigti Tent Stage sąrašą, bei įmesti keletą lenkų atlikėjų į bendrą festivalinio line-up katilą. Taigi, raitojamės rankovės ir važiuojam:

British Sea Power – Braitone, Anglijoj, įsikūręs band’as, nors didžioji dalis narių iš Kambrijos regiono, Škotijoj, kepa klausomus indie gabalus, gauna garbę būti lyginamais su Arcade Fire, o jų koncertinis atlikimas sulaukia katučių. Ar viskas tikrai taip, galėsi įvertinti Tent Stage, liepos 1 dieną, penktadienį.

British Sea Power – Carrion (live)

The Twilight SingersGreg Dulli šalutinis projektas prasidėjo, kai šalia pagrindinio savo „darbo“ The Afghan Whigs užsinorėjo paeksperimentuoti su vokalu. Atsitiko taip, kad šalutinis tapo pagrindiniu, kai afganų perukai pasuko savo keliais. Band’as groja amerikitiešką indie alternatvie rock ir festivalyje pasirodys Tent Stage, birželio 30 dieną, ketvirtadienį.

The Twilight Singers – Teenage Wristband (live)

Chapel Club – gitarinės indie/alternative scenos viltis iš Londno, Anglijoj, atgroję savo dalį saloj, keliasi į Europines festivalines scenas ir lenkišką festivalių dirvą plėš Tent Stage, liepos 2 dieną, šeštadienį.

Chapel Club – Surfacing (live)

The Asteroids Galaxy Tour – alternatyvūs popsininkai iš Danijos, kuriuos turėtum pažinti iš The Golden Age, turi krūvas ypų ir vos vieną ilgagrojį Fruit. Jų pasirodymas suplanuotas Tent Stage liepos 2 dieną, šeštadienį.

The Asteroids Galaxy Tour – The Golden Age (live)

Šalia žvaigždžių ir žvaigždučių, uždariusių Tent Stage line-up, paskelbta ir krūva lenkiškų atlikėjų: Pustki, The Black Tapes, Neony, Twilite, Marcelina, Igor Boxx i Snowman, apie konkrečias grojimo datas, šiuo metu, matyt, žino tik pats festivalio vadas.

The Black Tapes – Celebration

Festivalinio line-up sąrašas jau praktiškai baigiasi pildytis. Pats laikas spręsti dilemą go ar no-go. Iki festivalio liko viso labo pora mėnesių. Dar vienas reikšmingas papildymas laukia rytoj, balandžio 28 dieną, tad kol kas sakom iki.

(papildyta)

Ketvirtadienio pranešimo metu Heineken Open’er Festival paskelbė, kad festivalio line-up eilutes užpildys šie 11 lenkiškų muzikinės scenos vardų – rodka, Vavamuffin, Pogodno, R.U.T.A., Baaba Kulka, Ballady i Romanse, Wojtek Mazolewski Quintet, Tides From Nebula, Małe Instrumenty, Karolina Cicha i Niechęć. Paminėtieji pagrinde bazuosis Alter Art, World Stage ir pradės pagrindinės scenos darbo laiką. Kam patinka lenkiška muzika, tikrai turės kur paganyti ausis, o kitiems, gi, lieka headlineriai ir ne tik.

Tides from Nebula – Tragedy of Joseph Merrick

Viena iš geresnių naujienų ta, kad šiemet praplėsta palapinių miestelių teritorija, tad daugiau festivalininkų tilps praleisti naktį/paryčius/rytą, etc. po Lenkijos dangumi. Tie, kurie nusipirko bilietą be teisės patekti į palapinių miestelį, galės tuos bilietus įsigyti atskirai, bet kadangi vietų skaičius rezervuotas, o praktika rodo, kad jau kelios savaitės iki festivalio pradžios tokių bilietų nelieka, tad, kas planuojat festivalio metu nakvot palapinių miestely, apsispręst turėtumėt ankščiau.

Kol kas tiek naujienų iš masiškiausio festivalio artimąjam užsieny. Sekite reklamą ir ore.lt

www.opener.pl

Daugiau informacijos apie line-up, bilietus, vietą ir visą kitą – www.opener.pl