2016 November

Naujausiame Low Air spektaklyje „Žaidimas baigtas“ susiduria sapnai ir realybė

Kas yra sapnas? Ar dažnai sapnuojate? Kaip jaučiatės pabudę? Kaip iš šono atrodo dviejų visiškai skirtingų pasaulių sandūra? Pasinerti į sapną, pažaisti su savo vaizduote ir nors kartą nebijoti pasilikti sapnuose kviečia urbanistinio šokio teatras „Low Air“. Įkvėpti vieno žymiausių XX a. argentiniečių rašytojų Julio Cortázaro kūrybos šį šeštadienį Menų spaustuvėje kūrėjai savo gerbėjams pristatys šokio ir vizualaus meno sritis apimantį novatorišką spektaklį „Žaidimas baigtas“.

Afrobliuzo žvaigždė iš Prancūzijos kvies bliuzą pažinti iš naujo

Artėjant Kalėdoms, Lietuvoje jau ketvirtą kartą viešės pasaulyje pripažįstamas bliuzo atlikėjas Roland Tchakounte. Šis originalus atlikėjas savo kūryboje sėkmingai maišo afrikietiškas tradicijas, jį paveikusių amerikiečių bliuzo atlikėjų įtaką bei išskirtinumą suteikiantį dainavimą gimtąja bamileke tarme. Roland yra originalus bliuzo atlikėjas, […]

Rimas Šapauskas ir “Boogaloo”

1994-aisiais vilniečiai Tomas “Boo” ir Rimas Šapauskas bei Vilniuje atsidūręs vokietis Christian Weisbrot surengė pirmuosius “Boogaloo”. Kiek vėliau prie jų prisijungė tuomet dar visai “žalias” Justas “2Fresh”, visus žavėjęs savo skrečo įgūdžiais. Berlynas jau tada buvo tapęs savotišku hedonizmo etalonu. Nenuostabu, kad ir vilnietiškas “Boogaloo” pasinaudojo savo berlynietiško kolegos patirtimi.

Slaptas menininkų atvirukų aukcionas (AV17) galerijoje

Gruodžio 1 d., 18 val., AV17 galerijoje jau antrą kartą vyks vieną vakarą truksiantis SLAPTAS MENININKŲ ATVIRUKŲ AUKCIONAS. Renginys vyks nuo 18 iki 20 val. AV17 galerijoje, Aušros Vartų g. 17. Aukciono metu AV17 galerijoje (Aušros Vartų g. 17) lankytojai […]

VIlniuje koncertuos kultinis Deutsch Nepal bei kylanti vengrų techno žvaigždė Modeo

Techno muzikos renginių organizatoriai „Didžiųjų Agregatų Inžinieriai“, ekstremalaus metalo ir elektroninės muzikos puoselėtojai „Nekrokatarsis“ bei industrinės muzikos koncertų rengėjai „Ghia“ sujungė jėgas vienam bendram renginiui „Grandis“. Trys aktyviausi tamsios bei industrinės elektroninės muzikos puoselėtojai Lietuvoje gruodžio 2 d., penktadienį, kviečia į kultūros barą „Kablys“ Vilniuje, kuriame lauks net 11 pasirodymų.