2021 March

LMTA kviečia į gyvas elektroninės ir elektroakustinės muzikos sesijas

Aprangos kodas – ausinės. Būtent jos yra svarbiausias stiliaus atributas, susiruošus į Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pradedamas rengti elektroninės ir elektroakustinės muzikos „live“ sesijas. Iki balandžio 14 d. tv.lmta.lt numatyti penki renginiai, kurie tiesiogiai transliuojami iš LMTA Didžiosios salės, Balkono teatro, Erdvinio garso sferos, Centrinių rūmų II aukšto holo bei… Suomijos ir Prancūzijos.

Naujas Palmės Žiedo singlas

Naujasis Palmės Žiedo singlas atvaizduoja labai tikslią ir netgi, gali pasirodyti, nuspėjamą istoriją. Kūrinio lyrinis subjektas išgyvena tam tikrą patirtį, o tai lemia visos dainos nuotaikos pasikeitimą. Čia gretinami muzikos stiliai, subkultūros tačiau taip pat ir įvairūs jausmai, emocijos kurios apima naktinėjant skirtingose šokių aikštelėse.

Ore kalbina Ore: Ordo Rosarius Equilibrio

[scroll down for English version] Interviu ciklas su kultiniais industrial kultūrai priskiriamais projektais tęsiasi. Šiandien jūsų dėmesiui seksas ir orgijos. ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO. Labai ilgai teko laukti šių subrandintų, detalių ir gilių atsakymų iš projekto lyderio Tomo Pettersson, tad linkime […]

Menų spaustuvės tarptautinis gatvės teatro festivalis SPOT

Menų spaustuvė  kviečia mintimis nerti į vasarą ir kalendoriuose pasižymėti –  liepos 8-11 dienas, kuriomis vyks tarptautinis gatvės teatro festivalis – SPOT! Šiais metais gatvės teatro festivalio tema – judėjimas mieste. SPOT festivalis Vilniuje, ketvirtus metus, kvies susipažinti su gatvės […]

Knyga pažinti mokslą kviečia per absurdiškus klausimus ir šmaikščius atsakymus

Kas, jeigu… išsimaudyčiau panaudoto branduolinio kuro baseine? Arba jei visi žmonės Žemėje atsistotų kuo arčiau vienas kito, pašoktų į orą ir nusileistų tuo pačiu metu? Tokių iš pirmo žvilgsnio absurdiškų klausimų kyla dažnam smalsiam protui. O buvęs NASA robotikos specialistas Randallas Munroe, pasitelkęs mokslo žinias, ieško į juos atsakymų. Ir, žinoma, randa.