“Digital Tsunami”: svajonėmis gyventi neverta

Šį savaitgalį „Digital Tsunami“ švenčia savo dešimtmetį po „gallery 1986“ stogu, todėl ir pokalbis restrospektyvinis bei aptariantis pastaruosius dešimt metų. Renginio apraše minimi „Digital Tsunami“ dekados skaičiai – surengti 85 vakarėliai, 10 muzikinių kolaboracijų, 139 artistai ir dar daug visko. Ta proga, galima prisiminti pokalbį su Ernestu Sadau beveik prieš 10 metų.

Koks būtų kiekvieno jūsų top prisiminimas apžvelgiant visą spektrą DT veiklų? 

Eivydas Pasibaigus vakarėliui, kur grojo Retrograde Youth (vardas Felipe), tokioj vietelėj Kaune pavadinimu „Potiomkinas“, nusprendėm iškart nesiskirstyt ir kažką turiningo nuveikti. Kelelis nuvedė mus į „Aleksoto“ turgų, nes ten, pasirodo, yra baras. Po kiek laiko sumąstem pasivaikščioti po patį turgų su Romanu ir Felipe, surasti svečiui lauktuvių namo. Radom žmogų, kuris pardavinėjo papūgas, pirkt-nepirkom, bet nusprendėm išmokinti papūgą kalbėti ispaniškai su svečio pagalba. Nežinau kiek tiksliai laiko praleidom ir kiek ji išmoko, bet dovanokit jei kažkieno papūga lietuviškai nešneka.

Ernestas: Top prisiminimas – kiekvienas gautas minusas per kišenę po per mažai dėmesio sulaukusio vakarėlio, kuris vis kaip priminimas bloškiantis ant žemės nuo reivo vaivorykštės, skaldantis rožinius akinius ir auginantis šarvus bei verčiantis nepasiduoti.

Romanas: Buvo jau gal sekmadienio rytas per pirmą DT CAMP ir staiga iš niekur išbėga bičas su degančiais plaukais. Šiaip nelabai buvo kur užsidegt, tai nusprendėm, kad užsidegė iš vidaus.

Andrius: Top prisiminimas – pirmas apsilankymas DT Camp’e. Atradau naują vaibą, kuriuo mėgaujuos, jau būdamas komandos dalimi.

DT startavo kaip radijo laida, vėliau išvirto į podkastų seriją, į vakarėlių seriją, muzikos platformą ir festivalį. Ar turite svajonių apie kitą DT posūkį ir pasimainymą? 

Ernestas: Planų išties nemažai: limuzinų nuomos kompanija, ilgalaikio lūpų makiažo salonas, country muzikos baras su Stakėnu, bei batų tepalo linija.

Romanas: Sėkmės mums :D

Šiais metais vyks šeštasis “DT Camp”, members-only festivalio miškuose, editionas. Kaip gimė idėja festivalį daryti members-only

Ernestas: Žiūrint į daugumą tūsų ir juose mažai arba išvis nevykdomą facecontrol’ą. Griežtas facecontrol’as viena iš kertinių sėkmingo ir saugaus reivo priežasčių.

Romanas: Ernestas gyveno Atėnuose, aš gyvenau Londone. Kalbėjom per „Skype“ ir Ernestas sako: Romanai, davai darom festivalį per tavo gimtadienį. Sakau: Jo, darom. Taip ir gimė.

Norint tapti DT Camp nariu – reikia atsakyti į jūsų sugalvotą klausimyną, kokių labiausiai stebinančių atsakymų į šią anketą esate gavę? 

Eivydas: Buvo labai keista, kai po eilinio DT vakarėlio vienas tipas įtartinai stipriai kvietė mus į afterį. Kai ten nuvykom jis buvo pakabinęs didžiulį projektorių ir rodė powerpointo prezentaciją, kodėl jis vertas atvykti.

Romanas: Mane tai iki šiol stebina, kad žmonės surašo po 30 atlikėjų. Iš pradžių anketoje prašydavom 3, bet kažkada sugalvojom pajuokauti ir prirašyti 0.

Festivalis išsiskiria ne tik savo unikalia muzikine selekcija, dideliu procentu užsieniečių lankytojų, bet ir festivalio lokacija. Kaip ją atradote ir kuo ji ypatinga?

Romanas: Ypatinga architekto Algimanto Aušiūros suprojektuotais nameliais, vienu iš nedaugelio Lietuvoje žalių ežerų, metai iš metų prilašinto reiverių prakaito.

Svajonių atlikėjas DT Camp’e (gyvas arba miręs)? 

Eivydas: Muslimgauze, šeštadienį, vakarėjant.

Romanas: Aphex Twin arba Andreas Gehm. Pastarojo taip ir nebespėjom pakviesti.

Ernestas: Neklausinėkit nesąmonių. Svajonėm gyventi neverta.

Andrius: Svajonės mėgsta tylą.

DT camp’ai žinomi dėl savo no bullshit filosofijos, ar taikote ją ir savo kasdieniniame gyvenime?

Eivydas: Visur ir visada.

Romanas: Žinoma, ir kitiems to linkiu.

Ar jūsų pavadinimas kilo iš Drexciya gabalo? Jei taip, kokią įtaką jie turėjo “Digital Tsunami” pradžiai ir vystymuisi? 

Romanas: Atspėjot! Didžiausią įtaką turėjo mūsų skonių vystymuisi, kaip ir daug kitų legendinių atlikėjų. O „Digital Tsunami“ yra mūsų skonių atspindys.

DT komunikacija visuomet išsiskyrė savitu sąmoju ir edgyness. Iš kur ta drąsa?

Ernestas: Gal labiau ne kiek mes drąsus, o kiek kiti bailiai, nuobodūs ir statiški? Aš tiesiog mėgstu absurdą ir kažkieno kito skandalus paversti nauda musu promuškej. Negaliu pakęsti nuobodžių renginių aprašymų. Tai dažniausiai atsikeldavau pachmielnas ir iskart suvemdavau teksta arba tiesiog uzfotošopindavom bet kokį absurdišką nuotykį.: pvz Telšiuose pavogtas katafalkas buvo rastas mūsų grojančio svečio namų kieme ir panašiai.

DT gimė kaip dviejų žmonių — Ernesto ir Romano projektas — kada ir kaip prie komandos prisijungė Cyber ir Eivydas K? 

Eivydas: Anksčiau buvo toks festivalis „Ravine“. Jame buvau pakviestas groti, tarp kitų vardų line-up’e buvo ir Romanas su Erniu. Aš berods grojau priešpaskutinis, po jų. Pagrojus nelabai norėjosi miegoti, tai ėjau pasivaikčiot. Pakeliui pačius karalaičius sutikau, pakritusius ant šieno. Prisijungiau pabuvoti, galiausiai viskas baigėsi taip, kad išsėdėjom visą dauba, gal kokius tais gėrimus vartojome, žodžiu laiko buvo praleista nemažai. O toliau tiesiog natūraliai bendravom and the rest is history.

Andrius: Prieš beveik pora metų buvau pakviestas pagroti į kovidinį DT festivalį „Mėnulio Smūgis”. Smagiai pašokom! Po poros dienų sulaukiau netikėto Ernesto kvietimo prisijungti ir štai aš čia.

Ar dešimtmečio proga Glark N Glark išbėgs į aikštelę?

Romanas: Išbėgs taip, kad neišvarysit.

Viename sename interviu esatę sakę, kad DT renginiai vyksta tik per pilnatį. Ar kaip potvyniams ir atoslūgiams, taip ir skaitmeniniam cunamiui, reikalingas mėnulis?

Romanas: Buvo toks planas pradžioje, bet kai įsivažiavo vakarėliai, nebespėjo mėnulis visada būti pilnas paskui mus.

Internete:

digital-tsunami.org

facebook.com/digitaltsunami

instagram.com/_digital_tsunami_