2024 January

Z kartos ikona YUNGBLUD atvyksta į Lietuvą

Muzikos agentūra „8 Days A Week” į Vilnių prisiviliojo dar vieną šių dienų personažą. Birželio 5 d. didžiajame Lukiškių kalėjimo kieme savo pirmąjį pasirodymą Lietuvoje surengs Z kartos ikona, jaunimo balsas ir tikra britų roko žvaigždė YUNGBLUD. Neabejotinai vienas įdomiausių ir drąsiausių vardų vasaros koncertų kalendoriuje.

Padėk žmonėms, gyvenantiems su depresija

„Eurostat“ duomenimis, kasmet depresija Lietuvoje diagnozuojama daugiau nei pusei šimto tūkstančių gyventojų. VšĮ „Skirtingos spalvos“ 3 metus iš eilės kviečia prisidėti prie depresijai gydyti skirto fondo #nebeNORIUGYVENTI ir taip padėti tiems, kurie dėl finansinių priežasčių negali eiti sveikimo keliu. Fondo organizatoriai bendradarbiaudami su Depresijos įveikimo centru siūlo specialią dešimties savaičių savigalbos programą su klinikine psichologe Aušra Mockuviene.

Vilniaus gimtadienį atlikėja Migluma švenčia nauju kūriniu „Vilnija Vilnia“

Šiandien, Vilniui minint jau 701-ąjį gimtadienį, atlikėja Migluma mylimam miestui dovanoja kūrinį „Vilnija Vilnia“. „Pristatau klausytojams solinę kūrinio versiją – ji pirmapradė, tyra ir išjausta iki širdies gelmių. Kūrinį parašiau ir suprodiusavau naudodama vienintelį instrumentą – savo balsą“, – sako kylanti […]

“Eurosonic Noorderslag” – eksportui pasiruošusių Rūtos MUR ir „Plié” pasirodymai

Praėjusią savaitę į Groningeno miestą Nyderlanduose krypo visų muzikos industrijos profesionalų akys  – čia vyko didžiausia Europos muzikos talentų konferencija ir festivalis „Eurosonic Noorderslag”. Šiemet, atrinkti iš beveik 4000 kandidatų, festivalyje Lietuvą reprezentavo alternatyvaus pop atlikėja Rūta MUR ir provokatyvūs bei triukšmingi „Plié” bei būrys kitų šalies industrijos atstovų.

„Į vieną iš planetų galima nukeliauti jau dabar“: įspūdžiai apie Julijono Urbono kosminės architektūros projektą

„Julijono Urbono „Planeta iš žmonių“ – svaiginanti ir bauginanti ateities vizija“, – sako menotyrininkė, parodų kuratorė ir rašytoja Laima Kreivytė. Iki vasario 25 dienos Lietuvos nacionalinis dailės muziejus kviečia apsilankyti viename iš savo padalinių – Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, kur eksponuojama Venecijos architektūros bienalės lankytojus sužavėjusi interaktyvi instaliacija. Įspūdžiais dalijasi ir ją aplankę Vilniuje.