Nokia Trends Lab @ Litexpo

Pirmą kartą Lietuvoje renginys „Nokia Trends“ buvo surengtas praeitais metais. Jau tada jis buvo vadinamas vienu įspūdingiausių metų renginių. Šiemet buvo bandoma užsitikrinti geriausio metų renginio titulą – iš „Šiuolaikinio Meno Centro“ persikelta į erdvesnes „Litexpo“ patalpas, rimtai atsidėta aplinkos dekoravimui, pasirūpinta griežta apsauga ir garsiais atlikėjais.

Nors visur buvo pabrėžiama meninė „Nokia Trends Lab“ reikšmė, kūrybinio darbo nebuvo labai daug. Prieš renginį buvo kviečiama dalyvauti trijuose konkursuose (kurių įdomiausias turbūt buvo AUDIO BULLYS vaizdo klipo kūrimas), tačiau pačio renginio metu kūryba apsiribojo lipdukų klijavimu ant kortelės. Nepaisant to, ką veikti ir į ką pažiūrėti buvo. Prieš birželio 1-ąją buvo galima išgirsti abejonių, ar parodų rūmų patalpos yra tinkamos tokiam vakarėliui (kažkaip dalis tautos pamiršo, kad „Nokia Trends Lab“ toli gražu nėra pirmasis ten vykęs renginys), tačiau nerimavimai nepasitvirtino. Sienos, grindys ir lubos buvo padengtos balta spalva, pastatyti didžiuliai LED ekranai, įrengta galinga garso sistema, o chill out bei mobiliųjų pramogų zonoje primėtyta daugelį džiuginusių baltų pagalvėlių. Balto interjero harmoniją kiek gadino ryškus „MTV“ kampas su per pusę perpjauta geltona mašina, bet nebūtų „MTV“.

Pirmiausia visiems užkliuvo (o ramesniems – patiko) aerouostų lygio apsaugos sistema. Įeinantys (tiesa, VIPai kažkodėl ne) buvo nuodugniai patikrinami, kai kuriems teko ir batus nusiauti. „Jau jei ras tabletę, nuogai išrengs“ – nugirdau iš praeinančios moters. Eilėje stovintis lankytojas net išleido palengvėjimo atodūsį, kai išlankstęs kišenėje buvusį popieriuką nieko jame nerado. Tikslas buvo pasiektas – ratuoti riteriai paskubom rijo tabletes už durų, o liūdnoki klubinėtojai sklandė viduje, retkarčiais įsikabindami į rankovę ir desperatiškai prašydami „kokios nors chemijos“. Nepilnamečių į renginį vis tik prasmuko, bet vaikai šiais laikais gudrūs.

Numatytas koncertų pradžios laikas buvo perkeltas valanda į priekį, bet niekas dėl to labai nesijaudino, gurkšnojo brangius gėrimus (keistoka buvo tai, kad buvo ir maisto, o dar ir palyginti pigaus) ir geranoriškai leidosi fotografuojami skafandrais apsirengusių darbuotojų („nu tai kas, kad jau fotkinotės, dar kartą galima“ – kelintą kartą siūlė labiau nuobodžiaujantys kosmonautai). Tiesa, net nukėlus koncerto pradžią, PIENO LAZERIAMS teko groti tuštokai salei. Po jų pasirodžiusį Liverpulio ketvertą (ne, ne ) LADYTRON pasitiko jau gausesnis būrys, tačiau nemaža dalis žmonių dar nebuvo pasirodžiusi. Nemaloniai nuteikė prastokai sureguliuotas garsas. Dainų parinkimu nusivylusių būti neturėjo – buvo ir „He Took Her To A Movie“, ir „Seventeen“, ir naujausias hitas „Destroy Everything You Touch“.

Vienai laukiamiausių grupių – AUDIO BULLYS – išėjus į sceną, žmonių jau buvo tiršta. Net keturiese į Vilnių atvykę atlikėjai gana pasyvią publiką staiga prikėlė iš mirusiųjų. Mergaitės korėsi ant metalinių tvorelių ir kilimėliais tiesėsi duetui po kojomis, o net nelinksinčių per „Snake“ beveik nepasitaikė. Po jų sekė ypatingo susidomėjimo nesukėlę, tačiau visada gerai sutinkami NESAKYK MAMAI DJs, kurie neseniai persivadino į METAL ON METAL ir be kitų gabalų sugrojo ir savo „No Front Teeth“.

Nors publikai nuotaiką ir gadino kartais perdėtai griežti apsaugos veiksmai (vieną nabagą išmetė vien todėl, kad prisnūdo chill outo zonoje, buvo kalbama ir apie žiauresnius susidorojimus), iš kažkur atsiradusių agresyvių jaunuolių bandos bei prastai sutvarkytas garsas, tokio lygio renginių pas mus sulaukti džiugu. Norintys linksmintis sąlygas tam turėjo.

Hello neklausiau… tačiau organizatoriai sakė, kad jis pasiprašė groti pusvalandį ilgiau, ir dar po to tris kartus išėjo bisui.