2017 November

Nomadų muzikos koncertas kvies susipažinti su gerkliniu dainavimu ir Saharos bliuzu

Nomadai – tai klajojančios gentys, unikalios ir paslaptingos kaip jų namai, esantys didinguose bei tuo pat metu atšiauriuose gamtos prieglobsčiuose: stepėse, dykumose, tundrose. Tikros klajoklių kultūros jau yra retenybė, o jų dar gyva tradicinė muzika stebina savo išlaikytu gyliu ir egzotika. Tad norėdami susipažinti su šiais turtais – suskubkite: gruodžio 2 d.

„Stebuklo“ filmavimo užkulisiai: respiratoriai, aktorių dresūra ir tikri stebuklai

Likus kelioms savaitėms iki filmo pasirodymo didžiuosiuose Lietuvos ekranuose, nusikeliame į tragikomedijos „Stebuklas“ kartais tragikomiškus filmavimą. Laiką, kai atsirado Biednių miestelis, kiaulių ferma, jos vedėja Irena, raudonu Kadilaku atvažiavęs Amerikos lietuvis Bernardas ir visa eilė Biednių miestelio gyventojų su cheminiu sušukavimu, ausinėmis kepurėmis ir odiniais portfeliais.

Režisierė Aistė Žegulytė: “Mane domina noras sustabdyti laiką”

Aistė Žegulytė yra kino režisierė, studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje metu pradėjusi kurti filmą apie taksidermistus, besiruošiančius vykti į Europos taksidermijos čempionatą Suomijoje. Vaizdo režisūros magistro studijų baigiamasis darbas pamažu virto į pilno metro dokumentinį filmą “Apie žmones, žvėris ir daiktus“, kuriame režisierė nagrinėja žmogaus žvilgsnį į jį supančią gyvąją aplinką bei ribas tarp dirbtinumo ir tikrovės.

Kauno kino festivalyje – filmai apie muziką, tarpasmeninius santykius, karą, protestus ir kiną

Šią savaitę prasidedantis Tarptautinis Kauno kino festivalis šiemet publikai pristato keturias filmų programas: „Platus kampas“, „Vandenynas vardan žemiškojo išlikimo“, pažintį su Kanados kinu bei specialius kino seansus. Nors programose rodomi filmai – itin skirtingi, surinkti iš skirtingų šalių ir atstovaujantys įvairias pasaulėžiūras, juos vienija noras kelti klausimus bei atidžiai žvelgiant į mus supantį pasaulį.

2018 m. liepos 12–15 d. vyks dešimtasis „Devilstone“ festivalis

Alternatyviosios muzikos ir rokenrolo festivalis „Devilstone“ dešimtąjį kartą įvyks Anykščių Dainuvos slėnyje 2018 m. liepos 12–15 d. Jubiliejinio festivalio organizatoriai vysto naujas idėjas bei kuria planus ateinančiai vasarai. Pasak jų, kitų metų festivalis išliks toks pat pločiu, perimetru ilgio ar scenų skaičiumi, mat renginys per pastaruosius keletą metų jau pasiekė maksimalią Dainuvos slėnyje įmanomą apimtį. „Dabar visą dėmesį telkiame į muzikos turinį, įgyvendinimo kokybę ir dešimtmečio staigmenas.