2020 April

Zoologas knygoje atskleidžia, ką gyvūnų emocijos sako apie žmones

Žiurkių snukučiai jas kutenant nušvinta džiaugsmu. Beždžionėms svarbus sąžiningumas: kai gentainiams siūlomas geresnis maistas, jos supyksta. Tai pavyzdžiai iš sudėtingo gyvūnų emocijų pasaulio. Kaip primatų elgesio tyrinėtojas Fransas de Waalas rašo knygoje „Paskutinis Mamos apkabinimas“ (vertė Rasa Dirgėlė, leidykla „Kitos knygos“), „emocijų yra visoje gyvūnų karalystėje – nuo žuvų ir paukščių iki vabzdžių ir net tokių protingų moliuskų kaip aštuonkojai“.

Pirmoji knyga lietuvių kalba apie meno rašymą šiuolaikinės dailės kritikoje

Metų pradžioje, prieš pat paskelbiant karantiną, dienos šviesą išvydo menotyrininkės ir kuratorės Danutės Gambickaitės sudaryta knyga „Choreografija: meno rašymas šiuolaikinėje dailės kritikoje“ (Artbooks.lt). Dėl pandemijos prevencijos įvesto karantino knygos pristatymas su leidinio sudarytoja ir jame publikuotų tekstų autoriais numatytas jam pasibaigus. Informacija apie renginį bus skelbiama viešai.

shishi kviečia išgirsti savo lietuvišką dainą „Nebesikalbam“

„Nebesikalbam“ – daina apie tai, kaip žmonės nebesikalba ir kaip iš to kyla daug nemalonių, nepatogių ir t.t. ne situacijų. Dažnai nesusikalbi su kuo labiausiai norėtum susikalbėt. Kodėl taip yra?“ , – klausimus šiandien pasirodžiusiu singlu kelia grupės „shishi“ narės. […]

Candee Train parsiveža blogiausius draugus

2012-ųjų vasarą nuostabioje festivalio “Satta Outside” Upės scenoje teko apšildyti kauniečius Candee Train, po daugiau nei metų su grupės vokaliste Agne Daujotaite kalbėjomės “Ore”, o prieš keturis metus jos brolis Mantas prie LR Seimo rūmų įteikė projekto plokštelę “Threads”. Ir tai buvo paskutinė naujiena iš Candee Train studijos iki pat šių metų pavasario, kada internete pasirodė gabalo “Let You Go” klipas su prierašu: “pirmasis singlas iš greitai išeisiančio Candee Train albumo ”Worst Friends Forever”.

“Kosmos Theatre“ izoliavosi, kad sukurtų spektaklį

Kaip ir visų kultūros įstaigų, taip ir kovo pradžioje įsikūrusio vizualinių eksperimentų teatro ,,Kosmos theatre“ sezono planus drastiškai pakoregavo pasaulinė koronaviruso epidemija. Atsikėlus planuotoms premjeroms bei projektams namuose likę ir į teatro sceną nebeįleidžiami ,,Kosmos theatre“ kūrėjai nuo pirmų karantino dienų ėmė ruoštis naujai teatro premjerai.