2020 September

Kokius Vilniaus dokumentinių filmų festivalio filmus atsirinko jaunieji programeriai?

Kine kaip visur: senbuviais profesionalais (pasi)tikėti verta, bet ir jaunimo užmiršti nereikėtų. Nei to, kuris filmus kuria, nei kartos, kuri ateina susipažinti su kino įvairove ir mokosi sudaryti savo filmų programą. Todėl 17-asis Tarptautinis Vilniaus dokumentinių filmų festivalis (VDFF) jau šiandien kviečia pamatyti filmus, atrinktus ir pristatomus jaunosios programų sudarytojų kartos.

Šiuolaikinių kompozitorių erdvinės muzikos ambisoniniai koncertai – “Atmosferos”

“Atmosferos”, tai šiuolaikinių kompozitorių erdvinės muzikos akusmatinių koncertų ciklas, kuriuo siekiama pažindinti klausytoją su eksperimentine muzika, garso ir patirtiniu menu. Ciklo programa bus pristatyta Zarasuose, Druskininkuose, Vilkaviškyje, Šakiuose, Šilutėje ir Gargžduose. Joje skambės Tine Surel Lange “Works for Listening”, Hans Peter Stubbe Teglbjaerg “Spherical Fountain”, Mato Šablauskio “n”, Godos Marijos Gužauskaitės “Towards the Tone”, Mantauto Krukausko “MORRIR”.

Tarptautiniame Tiranos kino festivalyje apdovanotas lietuvių filmas „Sniego pastogė“

Režisieriaus Roberto Neveckos filmas „Sniego pastogė“ vėlų penktadienio vakarą paskelbtas tarptautinio Tiranos kino festivalio nugalėtoju Trumpo metro animacijos kategorijoje. Komisijos nariai pažymėjo, jog „dramatiška istorija, tamsus vizualinis pasaulis ir animacijos technika išryškina gilius jausmus, baimes ir sukelia šiurpą… “ Jų nuomone, ši nuostabi ir stilizuota animacija metaforiškai veda mus per bandančių atsistoti ant kojų vargus ir sunkumus.

Į istorinį Lentvario traukinių depą ketvirtą kartą sugrįžta „Depas“

Susitikti Lentvario garvežių depe ketvirtą kartą kviečia „Depas“. Pernai šiuolaikinio meno mėgėjus sutraukęs į Linos Lapelytės performansą, trečiadienį, rugsėjo 30 d., šioje istorinėje erdvėje vyks jaunosios kartos menininko Antano Lučiūno performanso premjera. „Mažasis ėriukas. Ieškau, seku, tykau“ sukurtas specialiai šiam renginiui.

„Antidote“ – elektroninės muzikos priešnuodžiai

[ parengta bendradarbiaujant su Lietuvos muzikos informacijos centru ] Paskelbus karantiną buvome priversti susitaikyti su tuo, kad nuo šiol daug kas bus kitaip. Apsikabinimai ir bučiniai staiga tapo nepageidaujami, o žmonių pilna patalpa – ypatingai pavojinga vieta. Visai tai bemat […]