2020 December

Trumpi, bet filmai: kodėl trumpiau yra geriau?

Trumpieji filmai – drąsesni ir tikresni, greičiau reaguoja į aktualijas, juose mažiau klišių ir stereotipų, sako šių filmų gerbėjai. Be to, pripažinkime, žodžius „neturiu laiko“ kartojame itin dažnai, o trumpas metras visuomet spėja su greitu gyvenimo tempu. Sausio 14–19 dienomis trumpai, bet efektingai nugriaudėsiantis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis jau 14–ąjį kartą lietuvius pažindins su trumpo metro privalumais.

Trys pokalbiai apie kūrybinius procesus ir sienas

Kodėl ant vienos sienos „taposi“, o štai ant kitos – nelabai? Kas yra „išėjimo kambarys“? Kaip keramika gali būti susijusi su ekranais? Menininko studija – tai vieta, kurioje neretai kyla patys netikėčiausi klausimai ir vyksta patys įdomiausi daugelio akiai nematomi procesai – naujų idėjų gimimas, įvairios transformacijos, klaidos, atsitiktinumai ir ilgas techninis darbas.

Debiutinis Five Rituals albumas “V Rituals”

„V Rituals“ – tai jauno veržlumo, novatoriškumo muzikoje ir scenoje pavyzdys – jungiantis skirtingas elektroninės šokių muzikos ritmikas ir kviečiantis gilintis į muzikos šaknis. Propaguojamas gyvos muzikos atlikimas kūrėjų pasirodymuose tampa atspirtimi į emocinio ryšio paieškas, o albumas „V Rituals“ – tai dueto bendradarbiavimas su žymiais Lietuvos atlikėjais, tokiais kaip smuikininkė Lora Kmieliauskaitė, saksofonininkas Simonas Šipavičius, gitaristas Edvinas Kopcevas, violančelininkė Barbora Gailiūtė ir kitais.

indieca pristato savo pirmąjį klipą „Daydream“

Muzikantai klipą nufilmavo patys, viską sukūrė savo jėgomis, neturint didelių resursų: „mums klipas kainavo 0 eurų, tačiau įdėjome į jį daug pastangų ir sielos. Klipas nėra sudėtingas technologijų prasme, tačiau jis šiltas bei estetiškas. Bandėme atitaikyti nostalgišką dainos atmosferą“, – dalinosi grupės gitaristas Matas Rudzikas.

Philo Collinso filmas „Perspektyvų kambario“ virtualioje peržiūroje

2020 m. gruodžio 24 d. – 2021 m. sausio 6 d. galerija „Atletika“ ir kuratorė Monika Lipšic kviečia į video peržiūrų serijos „Perspektyvų kambarys“ antrąją dalį internete, kur pristatomas britų režisieriaus Philo Collinso filmas „Tomorrow Is Always Too Long“ (liet. „Rytojus yra visada per ilgai“).