2007 May

Alina Orlova išeina į dienos šviesą

Dainininkė iš Visagino Alina Orlova, apdovanota alternatyviuose muzikos apdovanojimuose A.LT 2006 nominacijoje “Metų proveržis” paskelbė apie pirmuosius didesnius savo koncertus. Įstabaus balso savininkė pasirodys „Kauno Valstybiniame dramos teatre“ birželio 7 d. ir Vilniaus „Mulen ružo“ mažojoje salėje birželio 8 d. […]

Kretinga vs Grodnas @ Kretingos motodromas

Kiekvienas Lietuvos miestelis turi kokį nors istorinį arba svarbios vietinės reikšmės objektą: unikalią bažnyčią, kebabų kioskelį, paminklą bulvei ar tiesiog paprasčiausią alubarį. O štai Kretingoje be 5 vienuolynų ir žiemos sodo yra motodromas. Ir tai toli gražu vieta ne turguj ar vietinės faunos susirinkimams.

Aš ir tu, ir kiti („Me and You and Everyone We Know“)

Tai turbūt vienas iš tų filmų, apie kurį rašyti neverta. Tuo labiau skaityti, ypač prieš žiūrint šį kūrinį. Todėl stengiuosi rašyti ne apie filmą, o po filmo. Filmo autorė – July Miranda. Ji kuria visaip – performansais, rašymu, muzika, kinu. […]

Paskutiniai peizažai @ Skalvija

Gegužės 24-ą dieną netikėtai ir, nedovanotinai per tyliai Skalvijoje įvyko labai įdomus Naujosios dramos akcijos reginys. Vladimiras Tarasovas pats pristatė du filmus tuo pačiu pavadinimu – „Paskutinis peizažas“. Vienas peizažas – tai nufilmuoto Josef Nadj spektaklio (kurį sudaro Nadj šokis ir Tarasovo grojimas) ištraukos, kitas – Josef Nadj sukurtas autoportretas, savotiška spektaklio kūrimo istorija.

LCD Soundsystem – Sound Of SIlver

Kai visi spjaudo ant ‘persiėdusios korporacinės Amerikos’, Jamesas Murphy mojuoja žvaigždėta ir juostuota vėliava. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo labai jaudinančiai, bet nereikėtų pamiršti fakto, kad LCD SOUNDSYSTEM frontmenas yra iš Niujorko, miesto, kuris labai sėkmingai išvengia likusiai Amerikos daliai skirtos pasaulio paniekos.