2017 June

Liepą iškils pirmas MO muziejaus aukštas

MO muziejaus statybvietėje sparčiai kyla pastato sienos. Liepą planuojama baigti pirmo aukšto statybas. Taip pat vidurvasarį statybų aikštelę paliks archeologai, MO muziejaus sklype aptikę unikalių istorinių radinių. Archeologų komandai vadovavusio dr. Lino Girlevičiaus teigimu, jau nuo XIV a. būsimo muziejaus […]

Mesijus ruošiasi vieninteliam vasaros koncertui sostinėje

Pastaruoju metu gimtinėje neužsibūnantis, o dažniau tarp skirtingų oro uostų ir užsienio šalių keliaujantis avangardinio repo ir elektroninės muzikos balsas MC Mesijus planuoja ne tik turiningą vasarą, naujojo albumo pristatymą rudenį, bet ir šią vasarą vienintelį koncertą sostinėje. Paklaustas apie […]

Vilniuje teatrališki britai The Tiger Lillies pirmą kartą apdainuos Edith Piaf gyvenimą

Liepos 27 d. „Midsummer Vilnius“ festivalio lankytojai turės progą susitikti su žymiąja britų grupe „The Tiger Lillies”. Itin Lietuvos klausytojų mėgstami teatrališkieji atlikėjai Lietuvoje pirmą kartą pasirodys su koncertine programa „Madame Piaf“, kurioje – įvairiomis spalvomis bus apdainuojamas prancūzų muzikos legendos Edith Piaf gyvenimas.

Abudu peržengia slenkstį

Po pusės metų trukusios tylos Abudu pristatė naują savo kūrinį pavadinimu „Pavargau“. Taip vaikinų penketas pranešė apie baiginėjamą debiutinį albumą pavadinimu „Akys žvyro pilnos“, kurį netrukus jau bus galima įsigyti albumo pristatymo koncertuose (žr. pokalbio pabaigoje). Prieš metus Abudu įsileido į savo virtuvę ir davė pirmąjį savo interviu.

shishi: liūtės smėlio dėžėje

Pirmajį vasaros savaitgalį Vilniuje debiutavo “Tilto namų” festivalis, kurio scenoje tarp žinomų vardų, buvo ir netikėtų naujienų. Viena jų – shishi. Trys merginos, trys muzikos instrumentai, trys vokaliniai mikrofonai. Grupės narės klausytojams jau pažįstamos, tik nepažinus jų naujasis amplua. shishi – Elena, būgnai (Umiko, Kotori, Ministry of Echology, Dubenėlis); Dominyka, bosas (Ministry of Echology, Rok&Dom); Giedrė, gitara (Elle G).