2018 July

„Novus“ finale – geriausios grupės paieškos

Šį antradienį, liepos 31 d., menų fabrike „Loftas“ įvyks du mėnesius lauktas dydysis muzikos inkubatoriaus „Novus“ finalas, kuriame įveikusios daug konkurentų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos bei atlaikiusios reiklios komisijos komentarus dėl pagrindinių prizų varžysis šešios grupės. Šiais metais į […]

Savaitgalį netoli Vilniaus – blaivus saviugdos festivalis „Mandala“

Šį penktadienį kaimo sodybos „Aukštupys“ teritorijoje Šalčininkų rajone prasideda tris dienas truksiantis dvasinių, psichologinių, kūno praktikų ir kūrybinių veiklų festivalis „Mandala“. Kasmetinis renginys organizuojamas jau aštuntąjį kartą. „Tai festivalis, skirtas skatinti žmones rūpintis savo gerove, mokytis būdų kaip tapti laimingesniais […]

Šiuolaikinės muzikos ansamblio Synaesthesis laukia intriguojantys susitikimai

Birželio pabaigoje “Dreams of the Blind” koncertu ryškiai paminėjęs savo penkerių metų sukaktį, šiuolaikinės muzikos ansamblis “Synaesthesis” rupjūčio mėnesį leisis į tris koncertines išvykas, kuriose muzikantų lauks reti arba visai nauji susitikimai su klausytojais bei partneriais scenoje. Pirmąja stotele pasirinkęs jau pažįstamą Kauną (08 01, Kauno menininkų namai), vėliau kolektyvas dar kartą aplankys Kintus (08 03, Kintų muzikos festivalis) ir – pirmą kartą – Raseinius (08 18, Raseinių mzuikos festivalis).

Martynas Butkevičius ir jo muzikinis “8dw” pokeris

“8 Days A Week”. Ne, tai nėra dar vienas šios agentūros atvilioto atlikėjo pristatymas. Šįkart apie žmogų, besislepiantį po šiuo “darbingu” pavadinimu, šalies muzikiniame gyvenime skambančiu vis garsiau ir ryškiau. „Muzika keičia mūsų gyvenimus. Kiekvienas naujas koncertas – dar vienas nuotykis. Man labai patinka tokios naujos pažintys su artistais.

Antrąjį sezoną pradedančių „Garsinių peržiūrų“ repertuare – vienas pirmųjų hibridinių filmų

Kirtimų kultūros centro inicijuotas projektas „Garsinės peržiūros“ liepos 31 d. jau antrą kartą iškeliauja po Lietuvą ir aplankys septynių miestų žiūrovus. „Garsinių peržiūrų“ metu bus pristatomas nebylusis filmas „Sekmadienio žmonės“ (rež. R. Siodmakas ir G. Ulmeris), kuriam muzikinį takelį kurė ir gyvai atliks eksperimentinės elektronikos ir džiazo grupė „Sheep Got Waxed“.