2017 October

Unikalias dainas atliekantys OKATA pristato pirmąjį vaizdo klipą

Atrasti kitokį, dar negirdėtą, intriguojantį skambesį pasiseka tikrai ne kiekvienai naujai susikūrusiai grupei. Matyt, kai kurie atlikėjai pamiršta faktą, kad genialumas dažniausiai slypi ne tendencijose, ar sudėtingoje formoje, o paprastume ir…kitokiame požiūryje. Būtent tokiomis, regis, savaime suprantamomis „priemonėmis“ savo grupės unikalumą sukūrė „OKATA“ nariai, ir jų populiarumas sparčiai auga.

Get Your Gun kovoja už meilę

Nors paskutinis danų Get Your Gun pasirodymas Lietuvoje buvo slaptas, turbūt atsiras bent keletas jūsų, kurie pagavot juos įmirkusioje “Barbablu” scenoje per “Devilstone” s(a)vaitgalį. Rizikingas, tačiau išradingas festivalio organizatorių sumanymas patiko muzikantams, kurių pavadinimo net nebuvo oficialioje programoje. O jei būtų buvę, Get Your Gun būtų buvę įrašyti vienu didžiausių šriftų.

Mad Meg – Nick Cave ir Emir Kusturicos gerbėjams

XVI a. viduryje flamandų renesanso tapytojas Pieter Bruegel vyresnysis nutapė paveikslą „Dulle Griet“, plačiai žinomą „Mad Meg“ (liet. „Pakvaišusi Megė“) pavadinimu. Kuo paveikslas aktualus šiandien? Mažų mažiausiai tuo, jog inspiravo Niujorko grupės „Mad Meg“ pavadinimo kilmę. Grupės lyderį Ilya Popenko įkvepia tai, kad nuo skurdo ir religijos pavargusi pagrindinė paveikslo herojė panoro pamatyti, kokį šurmulį sukels jos elgesys ir tiesiog įsitikinti, ar verta grobstyti. „Man be galo patiko šis labai paprastas požiūris į tokias neaprėpiamas metafizines sąvokas kaip dangus ir pragaras.

N-e-p-a-t-o-g-u-s-k-i-n-a-s

girgždančios kėdės vėluojantys žiūrovai kaimyno valgomi popcornai ar pokalbis telefonu – tai dalykai, kurie man asocijuojasi su nepatogumais kine. Tuo tarpu, rudenį Vilniuje vykęs festivalis “Nepatogus Kinas“ verčia susinepatoginti ne dėl veiksmo kino salėje, bet dėl vyksmo ekrane. Festivalio akcentas […]

Tommy Cash virtualiai jau apsilankė Vilniuje

Repo oratorius bei reklamos genijus Žygimantas Kudirka-Mesijus rimtai ruošiasi lapkričio 25-osios koncertui, kai po vienu stogu susitiks su estų repo reiveriu Tommy Cash‘u. Trečiadienį jis paimprovizavo šio susitikimo tema sostinės koncertų salėje „Vakaris“. „Galapagų“ užkulisiuose Mesijus susitiko su Tommy Cash’u. […]