2007 March

Rygos Andrejsalā – intriguojantis muzikos festivalis

Latvijos sostinėje gegužės mėnesį įvyks tradicinis eksperimentinės muzikos festivalis „Skaņu Mežs“, kurio atidaryme 4 d. pasirodys japonų kolektyvas THE BOREDOMS. Pagrindinė festivalio dalis, kuri vyks gegužės 11 ir 12 dieną meninėje Rygos Andrėjaus saloje žada dar daugiau – britus PLANNINGTOROCK, […]

Henrik H. Langeland „Wonderboy‘us“, Alma littera

O kas čia dabar? Knygos pavadinimas, kuris atrodė kaip visų paaugliškų jausmų vakarėlis, staiga pavirsta (korporacinio) ūkio muilo opera, pastatyta ne iš Sebastiano ir Chulijos mecosopranų, o iš kažkokio Kristiano ir jo trijų „Rollexų“: darbinio, pramoginio ir skirtojo sporto klubui?

Kino pavasaris pagal R. Z.

Kino pavasaris. Prisipažinsiu, kad prieš festivalį nemačiau nei vieno iš rodomų filmų. Tai komplimentas festivaliui. Todėl dabar dienas leidžiu kino teatre. Ten visai jauku, tik kartais nervina spragsintys žmonės. Kartais tie patys žmonės pradeda netinkamai komentuoti filmus salėje. Pabandysiu ir aš pakomentuoti, gal kiek tinkamiau; tuos matytus filmus.

dr.GREEN pristato naują albumą

4-ajame grupės albume yra 9 naujos kompozicijos bei Genio (One Ear Stereo/Dublicate) remiksas. Studijos “Black Dog” ir kolektyvo “artCore” sukurta “Culture repair” pakuotė tarsi prieštarauja šiuolaikinei pardavimo tradicijai, kai išorė dažniausiai užgožia turinį. Vienintelis užrašas ant išorinės rudo kartono pusės – “Atspausdinta ant perdirbto popieriaus”.

Sveiki atvykę į SHITDISCO

„Kas, po velnių, yra punk-funk?“ ne taip jau seniai klausė Alexas Kapranos, kai tokia etiketė buvo priklijuota jo grupei FRANZ FERDINAND. Ir toks klausimas turbūt iškilo ne jam vienam, bet visažinė minia tik linkčioja galvomis, o po to griebia laptopus ir Last.fm ieško, apie ką gi buvo kalbama.